Site-ul nevoi.ro este un site de anunțuri prin care persoanele fizice și cele juridice își pot promova serviciile sau pot căuta servicii prin cadrul unor anunțuri. Acesta are rolul de a suplini lipsa de pe piață a unui agregator dedicat meseriașilor de rând care au nevoie de o platformă ușor de folosit pentru a-și promova serviciile.

Inovația pe care o aduce site-ul în domeniu este reprezentată de lipsa de pe piață a unui agregator dedicat meseriașilor de rând care au nevoie de o platformă ușor de folosit pentru a-și promova serviciile.

Site-ul are drept culori principale portocaliul și albul. Logo-ul site-ului este compus din două mâini întrepătrunse care induc ideea de afacere încheiată și numele site-ului NEVOI scris cu majuscule. Imaginile care se regăsesc pe site sunt utilizate sub licența Creative Commons 3.0, iar intenția lor este de a inspira încredere și pozitivitate în rândul utilizatorilor site-ului.

Headerul paginii cuprinde trei meniuri, primul pentru înregistrare (utilizatorii se pot autentifica și prin facebook), autentificare, modificare date cont și pentru adăugare anunț, iar al doilea și al treilea meniu (patratul negru din stanga cu trei bare orizontale) cuprind toate categoriile corespunzătoare persoanelor fizice și firmelor.

În cadrul paginii Contul meu utilizatorii își pot modifica datele personale, pot vedea anunțurile adăugate de ei și facturi.

Utilizatorii pot adăuga anunțurile preferate în lista denumită pe site ca Favorite, care poate fi golită prin apăsarea butonului Golește lista. Utilizatorii pot acorda și like-uri anunțurilor pe care le preferă.

Prin intermediul paginii Ce cauți utilizatorul poate adăuga anunțuri scurte de tip cerere, compuse din titlu, text și imagine. Prin intermediul acestor anunțuri utilizatorul își declară intenția de a căuta un profesionist sau o firmă care să-i rezolve problema menționată.

Site-ul este structurat pe trei niveluri de promovare: Anunțuri premium, promovate și recomandate. Anunțurile sunt structurate pe linii și coloane. Afișarea în cadrul anunțurilor premium și promovate este condiționată de achiziționarea unui abonament reînnoibil pe o anumită perioadă de timp prestabilită. Utilizatorii pot accesa mai multe anunțuri din cadrul ultimelor două secțiuni amintite apăsând pe butonul Mai multe anunțuri.

Footerul paginii cuprinde datele de contact, metodele de plată, legături spre facebook și instagram, precum și pagini care să-i vină în ajutorul utilizatorului în ceea ce privește navigarea site-ului.

Componenta principală a site-ului o reprezintă partea de Adaugă anunț. Prin intermediul acesteia utilizatorul poate posta un anunț de tip ofertă.

Pentru a face acest lucru utilizatorul trebuie să aleagă tipul de persoană, fizică sau juridică, urmat de alegerea categoriei principale și a subcategoriei care curpinde mai multe meserii pentru persoane, respectiv domenii de activitate pentru companii.

Prin intermediul paginii Adaugă anunț utilizatorul poate schimba categoria, poate introduce titlul, descrierea, programul, imagini, link către un video, detalii de contact, date despre locație afișate pe o hartă și legături spre profilul lor de rețele de socializare. După ce a completat toate datele obligatorii marcate cu steluță roșie, utilizatorul poate trimite anunțul prin intermediul butonului Trimite, urmând ca acesta să fie aprobat manual pentru a evita eventualele anunțuri eronate sau care ar aduce daune site-ului.